Malta er en lille østat i Europa midt i Middelhavet og er en populær feriemål for mange europæere, for det meste fra Storbritannien, Tyskland, Italien, Frankrig og Holland. Turister besøger øen af ​​forskellige grunde, og øen tilbyder en række facetter, der vil være af interesse for de fleste typer rejsende. Har du ikke mulighed for at rejse på grund af økonomi? Se Dk’s nye kviklån med billige rente.

Denne artikel giver dig de 10 bedste grunde til, at det er en god ide at booke en rejse til Malta, ikke kun til næste sommers feriesæson, men året rundt!

10. Sprog og penge på Malta

Malteserne har deres eget sprog (‘maltesisk’), men landet har to officielle sprog, hvor det andet officielle sprog er engelsk. Malta var under 160 år under britisk styre og fik uafhængighed i 1964, men efterlod malteserne med et relativt stærkt kendskab til det engelske sprog, selvom maltesisk er meget mere udbredt og er modersmål for langt de fleste maltesere.

For engelsktalende turister betyder det, at kommunikation næsten ikke er noget problem, hvilket bestemt er en fordel, når du er på ferie. Selvom den maltesiske lira i øjeblikket stadig er den eneste gyldige valuta, indføres euroen den 1. januar 2008, og mange detailhandlere i turistområder accepterer allerede euro til kontant betaling.

9. Sport og fritidsaktiviteter

Malta er et fantastisk sted til en række forskellige sportsgrene, herunder vandreture, mountainbiking, klatring, para gliding, windsurfing og sejlsport. Masser af aktiviteter, der holder dig underholdt, uanset årstid. De fleste materialer, der er nødvendige til disse sportsgrene, er tilgængelige til billig leje, og der er forskellige steder på øerne, hvor disse sportsgrene kan udøves.

Gozo er et særligt populært sted for klatring, takket være sine stejle klipper og mountainbike takket være dens stille veje og fremragende bjergbestigninger. Begivenheder, såsom popkoncerter og teaterforestillinger, men også historiske genoptagelser som In Guardia er populære blandt både turister og lokale og giver stor underholdning for hele familien. Er du fan af at se sport? Må ikke bekymre dig om at gå glip af store kampe eller begivenheder – satellitmodtagelse er vidt brugt af de mere populære pubber, og der er masser af forretter og øl rundt for at nyde din yndlingssport.

8. At komme rundt på Malta er let og billigt!

Hater du ikke det, når du rejser til en ferie, og det tager dig aldre at komme til stranden eller besøge et par byer, museer? Hater du ikke det, når det tager en hel dag at tage en udflugt, når du spilder så meget tid på at rejse fra sted til sted, hvilket får dig til at undre dig over, om det endda var besværet værd?

Hvis dit svar er ja, er Malta bestemt den feriedestination for dig. Det tager mindre end en time at komme fra den ene side til øen til den anden, og der er en så høj koncentration af seværdigheder, strande, feriesteder og underholdningssteder (restauranter, klubber, biografer osv.),

Du ønsker du ville have kendt til Malta tidligere! En masse turister beslutter at besøge Malta en anden gang og nogle gange mere, simpelthen af ​​den grund, at der bare er så meget at gøre og se, og det tager så lidt penge og tid at komme rundt og bruge ferietid i god kvalitet.

7. Gozo tilbyder en fredelig indstilling til din sommerferie

Malta handler ikke kun om Malta. Ja, det er rigtigt, Republikken Malta dækker også Gozo, som er Maltas søsterø og siges at være den ø, som Malta plejede at være længe siden – landligt, roligt og uberørt. Gozo er et fantastisk sted til en fredelig (familie eller par) ferie med smukke strande og udsigt over landskabet.

Besøg hovedstaden Victoria med sit citadell i centrum – en befæstet del af landsbyen, der plejede at tilbyde indbyggerne i Gozo husly mod udenlandske indtrængende, svarende til Mdinas omgivende mure på hovedøen Malta. Strandbyen Xlendi er en populær turistdestination, der tilbyder en smuk udsigt over bugten omgivet af høje klipper.

Ramla l-Hamla og San Blas Bay er smukke strande, hvor man kan tage en svømmetur, den ene er større og travlere, den anden er mere afsondret og vanskeligere at komme til (stejle bjergafstamning) men meget værd at gøre det. Som for nylig er der en shuttle-bus-service, der fører dig direkte fra lufthavnen til færgerne i det nordlige mest spids af øen Malta, hvilket gør arrangementer for en Gozo-ferie lidt lettere at planlægge for.

6. Malta has a rich culture and heritage

Throughout the ages, the Maltese islands have seen various foreign rulers coming and going, and leaving behind their stamps on Maltese culture. As a result, Malta is soaked in culture and heritage and offers a large number of cultural and historical sites in very short distances from each other, making Malta a unique place in the world map of culture and heritage.

Both in the Maltese language and culture remnants of Phoenician, Carthaginians, Romans, Arabs, Turks, French and English invaders can still be found today and this melting pot of cultures is of interest to many tourists visiting the Maltese islands on holiday.

5. Good quality hotels and accommodation

Good quality hotels and self-catering apartments are widely available at very reasonable prices. Package deals are usually the way to go, but booked separately the cost versus quality of accommodation is very good. The main areas for holiday resorts are St. Julian’s, Bugibba/Qawra, and Sliema, which are all situated in the Northern part of Malta.

Accommodation in St. Julian’s is recommended if you enjoy spending your nights going out but, being close to the nightlife hub of Malta, is not advisable for couples and family who are looking for peace and serenity. For those travellers, places like Mellieha and St. Paul’s Bay are much better places to stay.

4. Malta is an all year round destination

A flight from London to Malta takes less than three hours, but the difference in climate is huge. Mild winters and warm summers with an average temperature of 32C means excellent weather for both hot summer holidays as well as great holiday weather in winter, to escape from the cold back home.

There are plenty of activities to keep you entertained all year round and for example hiking is a popular way of spending days out in the countryside in winter, enjoying the scenery and serenity. Most cultural and historical hotspots are open all year round, and although open air clubs don’t open during the winter months, nightlife in Malta goes on throughout the whole year.


3. Malta tilbyder et fantastisk natteliv, der supplerer dine daglige aktiviteter

Nætter ude i byen er masser af sjov, da Malta er vært for et ægte klubb-hub, der går under navnet Paceville (St. Julians), og som tilbyder et stort antal klubber, der bogstaveligt talt ligger fra dør til dør, og som spiller forskellige genrer musik der passer til alles smag.

Friluftsklubber er imidlertid det, der gør klubbing på Malta ret speciel. At tilbringe dine varme sommeraftener med at danse til den nyeste klub og trancesanger eller glatte R & B- og hiphop-beats under stjernerne er bare noget andet og et must at gøre på din ferie til Malta.

2. Maltaferien kommer nu med billige flyrejser

Det er rigtigt – lavprisselskaber har fundet Malta og tilbyder snavs billige flyrejser til øen uden for højsæsonen og regelmæssige billige flyrejser om sommeren. Disse flyselskaber tilbyder fly, der afgår fra et udvalgt antal steder i Europa, såsom London, Dublin, Barcelona, ​​Oslo, Stockholm, Pisa (Italien) og Bremen (Tyskland).

Se efter luftfartsselskaber som Ryanair, Norwegian Air Shuttle og Clickair, men glem ikke at tjekke Maltas nationale flyselskab Air Malta, der regelmæssigt tilbyder lavprisfly til et langt større antal europæiske destinationer.

1. Malta tilbyder mere end nogen anden middelhavsdestination

Man kan sige, at den øverste årsag til at besøge Malta er en kombination af alle andre grunde, der er anført ovenfor: Der er mange forskellige ting, du kan gøre under din ferie på Malta, og du vil aldrig kede dig, hvis du får den rigtige info. At bage i solen på stranden er fantastisk til afslapning efter et langt år med arbejde eller skole, men de fleste mennesker foretrækker at tilføje lidt variation til den tid, de tilbringer på ferie.

Så hvis du gerne vil gå et andet sted udover stranden, hvorfor ikke besøge de mange seværdigheder rundt om øen? Besøg den gamle hovedstad Mdina, for eksempel omgivet af bastioner og oversvømmet med historie og en atmosfære, du aldrig vil glemme.

Hvorfor ikke tage en tur til søsterøen Gozo med dens fredfyldte udsigt over landet og seværdigheder som Azure Window, en klippeformation, der er skulptureret af havet.

Aftener bliver aldrig kedelige, når du ved, hvor du skal hen. Der er masser af valg, når det kommer til spisning, da kvalitetsrestauranter kan findes i de fleste dele af øen. Vinbarer og pubber er også populære i Malta og leverer kvalitetsvine og både lokale og internationale lagers, øl og forskellige populære spiritusmærker.

Der er masser af muligheder for klubb- og friluftsklubber og fester er et must for at se, om klubbing er din ideelle aften.